Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

12 000 nya bostäder i Haninge

Publicerad: 19 december 2017, 14:19

Illustration: Petter Furå.

Runt 12 000 bostäder planeras till den nya stadsdelen Hemfosa i Haninge Kommun. Ett resultat av ett nytt samarbete mellan Haninge kommun och staten. I dagsläget bor 200 personer i Hemfosa.


Ämnen i artikeln:

Hemfosa FastigheterHaningePeter Eriksson

Runt 12 000 bostäder planeras till den nya stadsdelen Hemfosa i Haninge Kommun, rapporterar SVT Nyheter. Ett resultat av ett nytt samarbete mellan Haninge kommun och staten. I dagsläget bor 200 personer i Hemfosa.

Bostadsministern Peter Eriksson (MP) meddelade tidigare i veckan att regeringen tecknat avsiktsförklaring med både kommunen och SL gällande utvecklingen av Hemfosa. Fortsatta förhandlingar kommer avgöra avtalsdetaljerna kring insatser och kapital i projektet.

– Vi är ofta begränsade när vi ska bygga med våra förutsättningarna på plats. I Hemfosa får vi nu chansen att bygga något som kan vara nyskapande, säger Meeri Wasberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Haninge Kommun.

Dessutom ska Trafikverket, i samarbete med SL, klarlägga vilka satsningar som behövs i infrastrukturen och järnvägen. Hemfosa har redan en pendeltågsstation.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.