Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

1150 nya bostäder klubbade av Framtiden

Publicerad: 30 september 2016, 11:47

Foto: Sverrir Thór

Styrelsen för allmännyttiga Framtiden-koncernen i Göteborg beslutade på fredagen att godkänna fem investeringsbeslut för nyproduktion runtom Göteborg. Totalt innebär det 1 150 nya bostäder i staden.


Ämnen i artikeln:

Framtiden förvaltningGöteborg

Investeringsbesluten avser 369 hyresrätter i Uggleberget i Hovås, 150 hyresrätter i Tynnered, en markaffär som ger 220 hyres- och bostadsrätter i Gamlestaden kvarteret Makrillen, 260 hyres- och bostadsrätter i Selma stad på Hisingen samt cirka 150 hyresrätter vid Titteridamm i Angered.

– Nu är vi igång på allvar och ökar takten för nyproduktionen vilket känns riktigt bra, säger Lars Johansson (s) Styrelseordförande i Förvaltnings AB Framtiden.

– Vi fortsätter att arbeta intensivt med att skapa nya snabba förutsättningar tillsammans med fastighetskontoret, stadsbyggnadskontoret och trafikkontoret för att klara uppväxlingen som krävs för att nå de antal bostäder vi är satta att leverera de kommande åren, säger Mariette Hilmersson koncernchef och vd på Framtiden.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News