lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

110 nya bostäder i Lund

Publicerad: 15 mars 2018, 11:50

Bild: Kärnhem/Arkitema Architects

Kärnhem ska uppföra ett nytt bostads- och hotellkvarter i Brunnshög, i Lund. Detta efter att företaget, tillsammans med Arkitema Architects, vunnit kommunens markanvisningstävling.

Ämnen i artikeln:

Arkitema ArchitectsBrunnshögObos KärnhemLund

Det vinnande projektet “Navet” är resultatet av ett samarbete mellan Kärnhem och Arkitema Architects och består av en byggnad med fem våningar som ska rymma runt 110 bostäder. Byggstarten beräknas till slutet av 2019 med inflyttning under 2020/2021.

– Konceptet visar på nytänkande inom många områden och bjuder på en fin kombination av att stärka samverkan och gemenskap inom huset och samtidigt bjuda in stadsdelen runtomkring. Det är också positivt att cykelns roll lyfts fram i förslaget med god tillgänglighet till cykelparkering, el- och lådcykelpool och cykeldepå med verktyg, säger Emma Berginger (MP), ordförande i tekniska nämnden i Lunds kommun.

Juryn bestod av totalt fem personer, vara tre tjänstepersoner från Lunds kommun och två externa arkitekter. Från kommunen deltog Malin Sjögren, stadsarkitekt, Astrid Avenberg Rosell, planarkitekt, och Börje Fennhagen, exploateringsingenjör. De två externa aktörerna var Gunilla Svensson från Gunilla Svensson Arkitektkontor och Catharina Sternudd, lektor i akitektur vid Lunds Tekniska Högskola.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev