Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

1000 nya bostäder i Upplands Väsby

Publicerad: 21 december 2017, 13:04

Bild: Alma Property Partners

Alma Property Partners och ByggVesta går ihop och bildar ett gemensamt bolag för att få möjligheten att utveckla Optimusområdet i Upplands Väsby. Planen är att bland annat bygga runt 1000 nya bostäder.


Ämnen i artikeln:

Alma Property PartnersByggvesta

Området förvärvades av Alma i fjol och omfattar i nuläget 50 000 kvadratmeter mark samt kontor- och verksamhetslokaler på upp till 36500 kvadratmeter.

– Det känns väldigt bra att inleda samarbetet med ByggVesta som är en van stadsbyggare och en förstklassig bostadsutvecklare. Vi kommer gemensamt att kunna bidra till att området blir en viktig länk på pärlbandet mellan Stockholms Central och Arlanda, säger Simon de Chateau, Partner & CIO för Alma Property Partners.

Detaljplanen ska företagen utveckla tillsammans med Upplands Väsbys kommun. Förutom bostäder ska det även bli lika många arbetsplatser samt ett varierat serviceutbud. Aktörer som JM och Väsbyhem har även tecknat avtal om förvärv av byggrätter.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.