Onsdag03.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

1000 bostäder ska säljas

Publicerad: 15 Juni 2012, 05:34

Kommunfullmäktige i Botkyrka kommun har beslutat om att tillåta kommunens bostadsbolag, Botkyrkabyggen, att sälja 1000 bostäder av sitt bostadsbestånd som byggdes under 1965-1975.


– En försäljning av dessa bostäder blir en bra affär för Botkyrkabyggen som bolag. Men det blir först och främst en bra affär för Botkyrka, då försäljningen kommer att ge oss bättre förutsättningar för samhällsutveckling. Vi vill inte att våra stadsdelar ska vara ”bara bostadsområden”. Därför ser vi nu till att förverkliga en del av vår ambition om en vidare utveckling av miljonprogramsområden, säger Katarina Berggren, kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

För att försäljningen av 1000 lägenheter ska ske i enlighet med kommunens långsiktiga planer har man ställt upp kriterier som Botkyrkabyggen ska använda vid beslut om köpare.

Köparen ska:

- Vara långsiktig (minst 10 år) och aktivt förvaltande
- Ha ett brett och stort bostadsbestånd och därmed ha kapacitet för upprustning och förnyelse
- Klara lokal närvaro och ha intresse för att utveckla stadsdelen, som en samarbetspartner till kommunen och Botkyrkabyggen
- Ha ambition att rusta upp, energieffektivisera och förnya sitt fastighetsbestånd
- Vara öppen för viss omvandling till bostadsrätter vid hyresgästinitiativ
- Vara positiv till nyproduktion av bostäder i stadsdelen

Redaktionen

Källa: Botkyrka kommun

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.