onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

100 nya lägenheter i Mälaräng

Publicerad: 5 februari 2018, 13:05

Bild: KIRSCH + DEREKA

Sveafastigheter Bostad har tilldelats markanvisning för uppförandet av runt 100 hyreslägenheter i Mälaräng, i Stockholm. Projektet är en del av Fokus Skärholmen.

Ämnen i artikeln:

Fokus SkärholmenSveafastigheter

Sveafastigheter Bostad har tilldelats markanvisning för uppförandet av runt 100 hyreslägenheter i Mälaräng, i Stockholm. Projektet är en del av Fokus Skärholmen, ett stadsutvecklingsprojekt där huvudfokus ligger på social hållbarhet.

I samarbete med Fryshuset ska ungdomar få möjlighet till jobb och praktik under byggnation och förvaltning av fastigheten.

– Vi kommer bland annat att bygga en hel del 4:or och 5:or med rimliga månadshyror för att möta efterfrågan på större och prisvärda lägenheter i stadsdelen. I nära samarbete med lokala föreningar och verksamhetsutövare planerar vi och andra byggaktörer för hur vi kan utveckla aktiviteter och mötesplatser som bidrar till ökad trygghet i området, säger Lars Gärde, vice vd på Sveafastigheter Bostad.

Fastigheten kommer gestaltas tillsammans med KIRSCH + DEREKA. Dessutom bidrar White arkitekter till projektet med expertkunskap inom social hållbarhet. Arbetet med detaljplanen pågår just nu, med granskning planerad till våren 2018. Byggstarten beräknas till 2022.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev