Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag07.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

1 800 bostäder när InfraCity blir Bredden

Publicerad: 25 Januari 2018, 08:30

Visionsbild: Strategisk Arkitektur.

InfraCity i Upplands Väsby utanför Stockholm byter namn till Bredden. Namnbytet är Profi Fastigheters startskott på planerna för 1 800 nya bostäder i området.


Ämnen i artikeln:

Tornstaden fastigheterMagnolia bostadBreddenProfi Fastigheter

Bolaget förvärvade InfraCity 2013, och har sedan dess drivit arbetet med att utveckla kontors- och handelsområdet till en fullgod stadsdel, genom att i en ny detaljplan omvandla byggrätter för kontor och handel till bostäder och service.

Arbetet med en ny detaljplan har drivits tillsammans med Magnolia Bostad. Planen planeras att gå på plansamråd under kvartal 2, 2018. Byggstart är beräknad till 2020 och den färdiga stadsdelen bedöms stå klar 2030.

– Utvecklingen av Bredden kommer att skapa stora mervärden för kommunen. Vårt mål är att omvandla området till en myllrande och levande stadsdel. Just den omvandlingen har inte gjorts på många ställen i världen. Ofta byggs bostäderna först och sedan handelsområdet. Här gör vi precis tvärtom, säger Thomas Sipos, vd på Profi Fastigheter.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.