Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

1 600 nya studentbostäder i Stockholm

Publicerad: 3 April 2018, 12:01

Bild: Svenska Bostäder

Svenska Bostäder har tilldelats en markanvisning för uppförandet av 300 studentbostäder i Hagastaden, i norra Stockholm. Bolaget planerar dock byggandet av totalt 1600 studentbostäder i staden under de kommande åren.


Ämnen i artikeln:

Campus AlbanoHagastadenSvenska Bostäder

Svenska Bostäder har tilldelats en markanvisning för uppförandet av 300 studentbostäder i Hagastaden, i norra Stockholm. Bolaget planerar dock byggandet av totalt 1 600 studentbostäder i staden under de kommande åren. Av dessa kommer runt 1000 bostäder uppföras på campus Albano vid Stockholms Universitet.

–  Vi planerar för över 1 600 studentbostäder de kommande åren. Det är viktigt att Stockholm, som en av Sveriges viktigaste universitetsstäder, kan erbjuda studenterna ett bra boende, säger Pelle Björklund, vd, Svenska Bostäder.

Byggstart för bostäderna i Hagastaden är beräknad till 2020 och nybyggnationen kommer ligga i anslutning till KTH och Stockholms universitet. Vidare planeras även bostäder i Enskededalen, Östberga, Hornstull, Islandstorget och på Årstafältet.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.