onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

1 500 bostäder i ny Kungälv-stadsdel

Publicerad: 29 augusti 2016, 11:04

Åseberget. Foto: Bokab.

Sex bostadsaktörer har tecknat avtal med kommunala Bokab i Kungälv utanför Göteborg för att bygga upp mot 1 500 nya bostäder. Det är bergsplatån Åseberget som är föremål för exploateringen.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeFörbo bostäderHSBPeabTornstaden fastigheterWästbyggKungälv

Sex bostadsaktörer har tecknat avtal med kommunala Bokab i Kungälv utanför Göteborg för att bygga upp mot 1 500 nya bostäder.

Det är bergsplatån Åseberget som är föremål för exploateringen, och som ska utgöra en ny stadsdel i kommunen.

Avtalet som tecknats är ett samarbetsavtal som skrivits på innan detaljplanearbetet påbörjats.

– På så sätt säkerställer vi att man verkligen vill vara med och bygga när planarbetet är klart, säger Peter Jakobsson, vd på Bokab i ett pressmeddelande.

De exploatörer som skrivit på avtalet är Förbo, HSB Göteborg, Peab Bostad, Tornstaden, Wästbygg och Ytterbygg.

– Nu ska vi genomföra en intervjurunda för att få del av synpunkter om vad som ska finnas på berget. Därefter planerar vi för en workshop för att processa allting och skapa ramar och förutsättningar för ett planprogram. I nästa steg väljer vi arkitekter för parallella uppdrag för att i grova drag skissa på området för att ta fram ett planförslag. Avslutningsvis tar processen för detaljplanearbetet vid med all dess formalia innan politikerna kan anta planen, säger Peter Jakobsson.

Fakta: Åsebergsprojektet

- Ca 300 000 kvadratmeter, varav Bokab äger 90-95 procent.
- En bergsplatå, vid infarten till Kungälvs centrum, som sträcker sig från motorvägen i öster till Rollsbo industriområde i väster. Utsikt mot Komarken och älven.
- 1000-1500 bostäder. Planerad byggstart 2018.
- Blandad bebyggelse med friliggande villor, radhus, två- och trevånings flerbostadshus och ett antal punkthus med upp till åtta våningar i såväl bostadsrätts- som hyresrättsform.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev