Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

1 500 bostäder för Balder i Väsby Entré

Publicerad: 18 oktober 2018, 07:37

Illustration: 3XN

Upplands Väsby har gett Balder uppdraget som ankarpartner i utvecklingen av Väsby Entré. Bolaget har utvecklat ett idékoncept för området och planen innehåller bland annat 1500 nya bostäder.


Ämnen i artikeln:

Balder FastigheterTornstaden fastigheter

– Förtroendet att vara ankarpartner är ett ansvar utöver det vanliga. Vi kommer att anstränga oss för att Väsby Entré ska bli en av de bästa platser i Stockholmsområdet att bo och verka, säger Thorsten Åsbjer, senior vice vd på Balder.

Utöver bostäder omfattar konceptet även ytor för kommersiell service, samhällsservice och kontor. Företaget kommer ansvara för runt två tredjedelar av utvecklingen.

– För att lyckas förverkliga våra ambitioner är det viktigt med fina samarbeten med Upplands Väsbys näringsliv, kommunen och branschkollegor. Till alla som vill samarbeta med oss sträcker vi ut en hand, säger David Johansson,  regionansvarig fastighetsutveckling på Balder.

Balder har samarbetat med arkitektbyrån 3XN vid framtagningen av visionen.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.