Onsdag08.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

1 000 Kungsholms-bostäder blir 100

Publicerad: 15 Mars 2016, 12:50

Tekniska Nämndhuset sett från Klara sjö.

Foto: Udo Schröter/wikimedia.

Stockholms stads tekniska förvaltningar blir kvar i Tekniska Nämndhuset på Kungsholmen. Planen var att huset skulle rivas och ge plats för 1 000 bostäder. Detta skriver Dagens Nyheter.


Ämnen i artikeln:

KungsholmenStockholm

Stockholms stads tekniska förvaltningar blir kvar i Tekniska Nämndhuset på Kungsholmen. Planen var att huset skulle rivas och ge plats för 1 000 bostäder. Detta skriver Dagens Nyheter.

När de borgerliga styrde var tanken att de över 1 000 anställda skulle flytta till en ny byggnad i blivande Söderstaden, där Söderstadion tidigare låg.

Den rödgrönrosa majoriteten har nu kommit fram till att de tekniska förvaltningarna blir kvar i huset, som istället ska renoveras och byggas om. De 1 000 tänkta bostäderna blir istället bara 100.

– Det hade blivit mycket, mycket dyrare att flytta till ett helt nytt hus på Söderstadion. På den platsen finns det dessutom andra som vill bygga, säger biträdande finansborgarrådet Jan Valeskog (S) till DN.

Redaktionen

Källa: Dagens Nyheter

Ämnen i artikeln:

KungsholmenStockholm

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.