Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Makroekonomi

Vädrar högkonjunktur i Norrland

Publicerad: 9 november 2016, 13:54

Lars-Olov Söderström.

Enligt en rapport från Norrlandsfonden så befinner sig det norrländska näringslivet, liksom förra hösten, i normalkonjunktur. Företagens bedömningar indikerar dock att konjunkturen har rört sig ett litet snäpp uppåt sedan förra hösten.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i norra Sverige

Optimismen inför våren råder inom flera branscher där uppgångar väntas.
– Konjunkturen i nuläget starkast inom IT-branschen där det råder högkonjunktur i höst med högtryck på arbetsmarknaden. Det största uppsvinget under året står dock transportföretagen för, men även fastighetsbranschen har stärkts kraftigt under året och här vädrar företagen nu högkonjunktur, kommenterar Lars-Olov Söderström, vd Norrlandsfonden, i ett pressmeddelande.

Enligt konjunkturbarometern som Norrlandsfonden presenterar i samarbete med SCB har konjunkturen förbättrats en aning under året där Jämtland är vinnare i konjunkturligan.
– Jämtland, som ligger bakom den största förbättringen, utmärker sig på som enda länet med ett något starkare konjunkturläge. Länen befinner sig dock i olika lägen med stora skillnader framförallt inom byggbranschen och sällanköpshandeln. Det svagaste konjunkturläget finns precis som i fjol i Norrbotten, men även här har konjunkturen återhämtats sedan förra hösten, säger Lars-Olov Söderström.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev