Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag25.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Makroekonomi

Sverige är Europas mest likvida marknad

Publicerad: 13 Mars 2013, 08:47

Sverige var Europas mest likvida kommersiella fastighetsmarknad under 2012 enligt en ny studie som rådgivningsföretaget DTZ publicerat.


Ämnen i artikeln:

DTZ

Sverige var Europas mest likvida kommersiella fastighetsmarknad under 2012 enligt en ny studie som rådgivningsföretaget DTZ publicerat. Likviditeten mätt i transaktioner som andel av den befintliga stocken hamnade på 9,2 procent i Sverige medan Norge, som hamnar på andra plats på listan över Europas mest likvida marknader, hade en transaktionsvolym om 7,6 procent av den befintliga stocken.

De stora marknaderna Storbritannien och Tyskland hamnar på tredje respektive femte plats och den tredje stora marknaden, Frankrike, hamnar så långt bak som på tionde plats trots att ha Europas näst största befintliga bestånd.

Nigel Almond, DTZ:s head of strategy research, skriver i en kommentar att Sverige har återhämtat sig bra sedan finanskrisen och att det inte är någon överraskning att se Sverige i topp.

– Marknaden, tillsammans med de övriga nordiska länderna, uppfattas som en relativt säker hamn under krisen. Att banksektorn undvek de största extremerna under boomen har gett stöd till en mycket starkare återhämtning, säger han.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande från DTZ

Ämnen i artikeln:

DTZ

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.