Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Makroekonomi

Sålde för en miljard i Q2 – nu varslar John Mattson personal

Publicerad: 20 oktober 2022, 12:21

John Mattson har lämnat besked om ett varsel motsvarande 20 procent av den egna personalen. Orsaken är de rådande marknadsförutsättningarna, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetJohn Mattson

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


John Mattsons konsolideringsresa fortsätter. Efter att ha sålt fastigheter för en dryg miljard kronor under andra kvartalet i år, bland annat sålde man en fastighet på Östermalm för 800 miljoner kronor, meddelar företaget nu nästa steg.

Läs mer: John Mattson säljer fastighet på Östermalm för 800 miljoner kronor

Förhandlingar med facket har inletts om en omorganisation som innebär att 20 procent av bolagets medarbetare tvingas lämna sina jobb. På sin hemsida skriver John Mattson att det Lidingöbaserade företaget har 50 anställda vilket innebär att antalet varslade medarbetare uppgår till 10 personer.

Planen är att åtgärderna ska genomföras successivt fram till februari 2023.

– Det är väldigt tråkigt att behöva ge besked om att några medarbetare sannolikt måste lämna John Mattson, men en anpassning av organisationen är nödvändig. Utifrån den osäkerhet som råder i omvärlden är det viktigt att vi fortsätter att agera snabbt och proaktivt. De åtgärder vi gör är viktiga för att fortsätta sänka våra kostnader och vårda vår likviditet, säger Per Nilsson, vd på John Mattson, i en kommentar.

Läs mer: Pandox vd siktar på europeisk expansion mitt i krisen: ”Konjunkturen en liten vindpust”

I pressmeddelandet skriver bolaget vidare att mer information kommer att lämnas i samband med att bolagets kvartalsrapport publiceras den 10 november.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev