Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Makroekonomi

Reporäntan kan komma att sänkas till 0,25 procent

Publicerad: 26 Juni 2014, 05:40

Riksbanken kommer att sänka reporäntan med 0,25 procentenheter vid sitt räntemöte den 2 juli och igen i september. Efter mötet den 3 september kommer reporäntan alltså att ligga på 0,25 procent. Den prognosen gör Fastighetsägarna Sverige.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsägarna

I ett pressmeddelande skriver Fastighetsägarna att den långvarigt låga inflationen har lett till att Riksbankens vilja att nå inflationsmålet på 2 procent ifrågasätts och att det är ett alltför högt pris att betala för bankens fruktlösa försök att minska hushållens skuldsättning.

”Trycket på Riksbanken att sänka är hårt. Inflationen har legat långt under Riksbankens inflationsmål under flera år nu. Det är alltså inte förvånande att det börjar påverka trovärdigheten för penningpolitiken. Den tröga återhämtningen i euroområdet och ECB:s senaste sänkning, som säkerligen kan följas av ytterligare lättnader, ökar trycket ytterligare,” skriver Fastighetsägarnas chefsekonom, Tomas Ernhagen.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Fastighetsägarna

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.