Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Makroekonomi

Priserna fortsätter öka

Publicerad: 16 april 2013, 12:34

Priserna på bostadsrätter fortsätter att stiga och det är nytt all time high för centrala Stockholm och centrala Göteborg. Det visar de senaste siffrorna från Mäklarstatistik.


Ämnen i artikeln:

Mäklarstatistik

På tre månader har bostadsrättspriserna i riket ökat med 7 procent och på en månad med 3 procent. Villapriserna i riket har ökat med 1 procent både på en och tre månader.

– Vi förväntar oss att utbudet kommer att öka, framförallt på villa och fritidshus. Den prisökning som vi har sett på bostadsrätter kan mycket väl fortsätta eftersom det är bostadsbrist på många orter. Det understryker behovet av att det bör byggas fler bostäder över hela landet, framför allt på orter med stor inflyttning, säger Peeter Pütsep, vd på Svensk Fastighetsförmedling.

Prisstatistik BOSTADSRÄTTER, mars 2013

Statistiken baseras på försäljningen av 15 425 bostadsrätter under januari 2013 – mars 2013. Tremånaderssiffran är en jämförelse med oktober 2012 – december 2012, tolvmånaderssiffran med januari 2012 – mars 2012 och enmånadssiffran jämförs med december 2012 – februari 2013.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Mäklarstatistik

Ämnen i artikeln:

Mäklarstatistik

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.