Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Makroekonomi

Påtagligt svagare enligt Konjunkturinstitutet

Publicerad: 24 Oktober 2012, 11:49

Konjunkturinstitutets Barometerindikator föll drygt tre enheter i oktober vilket indikerar att tillväxten i svensk ekonomi för närvarande är påtagligt svagare än normalt. Även hushållen är mer pessimistiska.


Konfidensindikatorn för bygg- och anläggningsverksamhet sjönk tio enheter i oktober och har därmed fallit drygt 40 enheter sedan april i år. Byggföretagen ser ingen ljusning inför fjärde kvartalet i år.

Även detaljhandeln minskade ett par enheter i oktober, det är dock betydande skillnader mellan de olika branscherna inom handeln.

Hushållens konfidensindikator (CCI) föll med närmare fem enheter i oktober. Det var tredje månaden i rad som indikatorn sjönk och den ligger nu klart under det historiska genom-snittet, vilket signalerar att hushållen är mer pessimistiska än normalt. Hushållen är framför allt pessimistiska om den svenska ekonomin och om utvecklingen på arbetsmarknaden

Läs hela pressmeddelandet från Konjunkturinstitutet

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Konjunkturinstitutet

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.