Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Makroekonomi

Korta bindningstider blir mer populära

Publicerad: 2 juli 2013, 06:07

Bolån med kortaste möjliga bindingstid blir alltmer populära hos SBAB. 74 procent av alla nya bolån hos banken i juni hade en bindningstid på tre månader, vilket är den kortaste bindningstiden som erbjuds. Samtidigt minskade andelen nya bolån med längre bindningstider.


Ämnen i artikeln:

SBAB

Andelen nya bolån med tre månaders bindningstid har inte varit högre hos SBAB på två år och i juni förra året var andelen 60 procent. I maj utgjorde bolån med tre månaders bindningstid 70 procent av alla bolån hos banken.

Att bolån med korta bindningstider blir mer populära kan i vanliga fall bero på att hushållen väntar sig att räntan kommer att sjunka på kort sikt men stiga på lång sikt. Att det sker just nu kan dock ha en annan förklaring.

– En anledning till att så många valde den kortaste bindningstiden kan vara att man väntar på att de nya reglerna för hur man beräknar ränteskillnadsersättningen ska träda i kraft. De nya reglerna kommer göra det betydligt billigare att lösa ett bundet bolån i förtid, skriver Maria Landeborn, privatekonom på SBAB, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande från SBAB

Ämnen i artikeln:

SBAB

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.