Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Makroekonomi

Ingen förändring i EMEA regionen

Publicerad: 1 oktober 2012, 11:40

Enligt Colliers Internationals senaste rapport om kontorsmarknaden i Europa ligger prime rent-nivåerna i stort sett oförändrade.


Ämnen i artikeln:

Colliers

Men på några av de svagare marknaderna bedömer Colliers det som sannolikt att hyrorna kommer sjunka. Rapporten pekar på att en utbredd ekonomisk stiltje i regionen, utan någon direkt lösning på krisen i euroområdet, är den största anledningen till att företagen fortsätter att ha en försiktig hållning till att ta på sig större kostnader genom expansion.

– Det faktum att företag tenderar att lägga sina flyttplaner på is uppvägs av ett begränsat utbud av kontor på de flesta marknader. Detta hjälper till att hålla hyrorna stabila. Men vi förväntar oss en ökning av hyrorna i London, Stockholm, München och i Wien, som alla är starka marknader och därför har en stabil efterfrågan, säger Craig Stachwell, Head of office agency, EMEA på Colliers International, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Colliers

Ämnen i artikeln:

Colliers

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.