Lördag04.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Makroekonomi

Inga större rörelser på marknadsräntorna

Publicerad: 12 September 2017, 18:40

Den korta marknadsräntan, Stibor 3M som är benchmarkränta för en stor del av fastighetssektorn finansiering med rörliga räntor, har stigit en aning sedan dagarna innan Riksbankens senaste räntebesked och hovrar nu kring -0,42 procent.


Den korta marknadsräntan, Stibor 3M som är benchmarkränta för en stor del av fastighetssektorn finansiering med rörliga räntor, har stigit en aning sedan dagarna innan Riksbankens senaste räntebesked och hovrar nu kring -0,42 procent. Det visar data på Riksbankens hemsida.

Efter att ha stigit en period under sommaren föll räntan något och låg runt -0,44 procent ett tag men har nu som sagt stigit en aning igen. Det är inga våldsamma rörelser och det som verkade som att marknaden börjat skönja en räntehöjning på horisonten har inte lett till någon fortsatt inprisning.

Räntan föll med en punkt efter att tisdagens besked om inflationen kom vilket tyder på att inflationssiffran var i linje med marknadens förväntningar.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.