Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Makroekonomi

Inflationen sjönk i oktober

Publicerad: 14 november 2017, 15:04

Som väntat sjönk tolvmånadersinflationen i Sverige i oktober. Inflationstakten, mätt som förändring i KPIF, föll till 1,8 procent från 2,3 procent i september. Från september till oktober föll KPIF med 0,1 procent.


Ämnen i artikeln:

InflationSCB

Som väntat sjönk tolvmånadersinflationen i Sverige i oktober. Inflationstakten, mätt som förändring i KPIF, föll till 1,8 procent från 2,3 procent i september. Från september till oktober föll KPIF med 0,1 procent. Det framgår av ett pressmeddelande från Statistiska centralbyrån.

KPIF är konsumentprisindex med fasta räntor vilket är den nya målvariabeln för inflationen och sett till KPI, den gamla målvaribeln, så föll även den med 0,1 procent från september till oktober. Ifjol steg KPI med 0,3 procent mellan september och oktober.

Det var högre boendekostnader och högre priser på diverse varor och tjänster (vilket är en kategori) samt livsmedel som bidrog mest till inflationstakten. Den motverkades av lägre priser på teleutrustning, enligt SCB.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

InflationSCB

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.