Torsdag13.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Makroekonomi

Inflationen i september 0,1 procent

Publicerad: 13 Oktober 2015, 11:25

Konsumentprisindex (KPI) uppmättes 314,06 i september och steg därmed med 0,4 procent jämfört med augustis nivå på 312,81 och med 0,1 procent jämfört med september ifjol.


Ämnen i artikeln:

InflationSCB

Konsumentprisindex (KPI) uppmättes 314,06 i september och steg därmed med 0,4 procent jämfört med augustis nivå på 312,81 och med 0,1 procent jämfört med september ifjol. Inflationstakten i ekonomin var alltså 0,1 procent. Mätt med det för Riksbanken specialkonstruerade måttet KPIF, var inflationen i september 1 procent.

Det som bidrog till högre priser i september var högre priser på kläder då reorna var över, högre tomatpriser, transportstjänster och el med mera. Det motverkades av lägre priser på drivmedel.

Sett till tolvmånadersperioden ökade livsmedelspriserna samt priser på transporttjänster, alkohol och tobak och hyror. Lägre räntor, billigare drivmedel med mera verkade emot.

Sverrir Thór

Källa: Pressmeddelande från SCB

Ämnen i artikeln:

InflationSCB

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.