Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Makroekonomi

Hushållens syn på ekonomin allt mer positiv

Publicerad: 25 februari 2013, 07:20

Konjunkturinstitutets barometerindikator, som visar det aktuella läget i den svenska ekonomin, steg med närmare fem enheter i februari. Indikatorvärdet 94,7 är dock fortfarande långt under det historiska genomsnittet.


Ämnen i artikeln:

Konjunkturinstitutet

Konjunkturinstitutets barometerindikator, som visar det aktuella läget i den svenska ekonomin, steg med närmare fem enheter i februari. Indikatorvärdet 94,7 är dock fortfarande långt under det historiska genomsnittet, 100, vilket indikerar att tillväxten i svensk ekonomi är svagare än vanligt.

Bland näringslivets olika sektorer steg konfidensindikatorerna för tillverkningsindustrin och privata tjänstenäringar medan bygg- och anläggningsverksamhet samt detaljhandel visade oförändrade förväntningar. Samtliga av näringslivets sektorindikatorer ligger under sin normalnivå.

Hushållens konfidensindikator (CCI) steg med knappt två enheter till -1,0. Det beror på att hushållens syn på utvecklingen i svensk ekonomi blir allt mer positiv.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande från Konjunkturinstitutet

Ämnen i artikeln:

Konjunkturinstitutet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.