Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Makroekonomi

Hushållen positivare igen

Publicerad: 24 September 2014, 06:59

Konjunkturinstitutets barometerindikator föll 1,9 enheter i september främst tack vare den privata tjänstesektorn och tillverkningsindustrin. Indikatorerna för bygg- och anläggningsverksamhet, detaljhandel och hushåll ökade.


Ämnen i artikeln:

Konjunkturinstitutet

Konfidensindikatorn för bygg- och anläggningsverksamhet steg i september. Omdömena om orderstockens storlek blev mindre negativa och de sedan tidigare expansiva sysselsättningsplanerna justerades upp ytterligare en aning jämfört med månaden innan.

Även konfidensindikatorn för detaljhandeln steg. Såväl försäljningsutfallet som förväntningarna på försäljningen de kommande månaderna var mer positiva än månaden innan, medan bedömningen av varulagren var något mer negativ.

Hushållens konfidensindikator steg hela 5,7 enheter i september efter en minskning på 3,3 enheter månaden innan. Inställningen till både egen ekonomi i nuläget och köp av kapitalvaror i nuläget blev betydligt mer positiv och även synen på svensk ekonomi i nuläget bidrog i positiv riktning.

Du hittar rapporten från konjunkturinstitutet här.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Koonjunkturinstitutet

Ämnen i artikeln:

Konjunkturinstitutet

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.