Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Makroekonomi

Hushållen positiva men deppigare inom näringslivet

Publicerad: 26 april 2013, 09:18

Konjunkturinstitutets Barometerindikator föll från 95,4 i mars till 94,1 i april och indikerar att tillväxten i svensk ekonomi är svagare än normalt. Såväl detaljhandel som de privata tjänstenäringarna backade medan bygg- och anläggningsverksamhet steg något.

Ämnen i artikeln:

Konjunkturinstitutet

Konjunkturinstitutets barometerindikator föll från 95,4 i mars till 94,1 i april och indikerar att tillväxten i svensk ekonomi är svagare än normalt. Såväl detaljhandel som de privata tjänstenäringarna backade medan bygg- och anläggningsverksamhet steg något.

Konfidensindikatorn för bygg- och anläggningsverksamhet steg tre enheter i april, men den ligger fortfarande betydligt under det historiska medelvärdet. Efterfrågan är fortsatt mycket svag och byggproduktionen har varit oförändrad, medan sysselsättningen har minskat ytterligare.

Konfidensindikatorn för detaljhandel föll fyra enheter i april och den ligger nu tio enheter under det historiska genomsnittet.

Hushållens konfidensindikator steg med 2,4 enheter i april, från 2,8 i mars till 5,2. Indikatorn ligger därmed något över det historiska genomsnittet. Ökningen i april beror på att hushållen fått en mer positiv syn på utvecklingen i såväl den svenska som den egna ekonomin.

Läs mer

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Konjunkturinstitutet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev