tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Makroekonomi

Coronaviruset får rådgivaren att ställa in Mipim-resan: ”Inga konstigheter”

Publicerad: 27 februari 2020, 09:40

Karl Persson, vd på Cusham & Wakefield, säger att säkerheten går först. Foto: Mipim / Cushman & Wakefield

Rådgivaren Cushman & Wakefield ställer in årets resa till fastighetsmässan Mipim i franska Cannes som en följd av coronautbrottet.

Ämnen i artikeln:

MipimCushman & WakefieldCushman & Wakefield

AJ


Karl Persson, vd på Cushman & Wakefield, bekräftar för Fastighetsnytt att bolaget fattat ett beslut om att inte låta någon av sina medarbetare åka till årets uppsättning av den stora fastighetsmässan i Frankrike. 

Beslutet fattades under onsdagen och gäller hela bolaget. 

- Det är egentligen inga konstigheter. Det är med hänsyn till våra medarbetare och kunders hälsa, säger Karl Persson till Fastighetsnytt.

Vad innebär det här för kostnader för er?

– Det kan jag inte kommentera. Vi ser det från ett rent hälsomässigt perspektiv. Våra medarbetares och kunders hälsa och säkerhet går först.

Bolaget har aldrig tidigare ställt in Mipim eller någon annan större resa på grund av liknande skäl. Bolaget har inte infört något generellt reseförbud för sina medarbetare men ligger just nu lågt med resandet överhuvudtaget.

- Vi ska undvika resande överlag för att minimera risken till möjlig smittspridning, säger Karl Persson.

Under onsdagen fick Sverige sitt andra konstaterade fall av coronasmitta. Det gäller en man i 30-årsåldern som just nu vårdas på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Han mår enligt Folkhälsomyndigheten väl. 

Även Vasakronan ställer in sin planerade resa till Mipim, rapporterar Fastighetsvärlden.

Arrangörerna av Mipim planerar att genomföra mässan som tänkt. De uppger för React news att man kommer att göra extra hygieninsatser och att det kommer att finnas medicinsk personal på plats. 

 

Risken för allmän spridning i Sverige bedöms som låg

Folkhälsomyndigheten bedömer nu att risken är hög för att personer upptäcks i Sverige som smittats av det nya coronaviruset utomlands. Detta på grund av den senaste tidens utveckling i omvärlden. Samtidigt bedöms risken för allmän smittspridning i Sverige som låg.

 

Myndigheten uppmanar personer som har vistats i något av områdena nedan att vara uppmärksamma på luftvägssymptom som hosta, andningssvårigheter eller feber samt ringa sjukvården 1177 Vårdguiden för bedömning:

• Hubei, eller annan provins som hör till Kinas fastland där smittspridning pågår.

• De italienska regionerna Lombardiet, Piemonte, Emilia-Romagna och Veneto.

• Iran.

• Sydkorea.

 

Källa: Folkhälsomyndigheten

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev