Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Makroekonomi

Boräntorna väsentligt högre mot slutet av 2014

Publicerad: 5 juli 2013, 06:51

Boräntorna börjar ta fart under 2014 och mot slutet av året kommer både de korta och de långa boräntorna att ligga väsentligt högre än de gör idag. Den prognosen gör SBAB.


Ämnen i artikeln:

SBAB

Boräntorna börjar ta fart under 2014 och mot slutet av året kommer både de korta och de långa boräntorna att ligga väsentligt högre än de gör idag. Den prognosen gör SBAB och publicerar i sin skrift Boräntenytt som utkom på fredagen.

”I våra långsiktiga kalkyler antar vi att tremånaders bolåneränta når knappt 5 procent i slutet av 2015 och 5,5 procent i slutet av 2016, där den sedan ligger kvar. Om vi får rätt i våra prognoser och kalkyler så kommer den genomsnittliga tremånadersräntan att vara upp till 0,8 procentenheter högre under bindningstiden än de vad de bundna räntorna är i dagsläget,” skriver SBAB:s chefsekonom Tor Borg i Boräntenytt.

Därför kan man tolka prognoserna som att en större del av bolånen borde vara placerade på de längre räntebindningstiderna.

Redaktionen

Källa: Boräntenytt

Ämnen i artikeln:

SBAB

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.