Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Makroekonomi

Biljana Pehrsson: Räntehöjning vårt sista problem

Publicerad: 19 september 2018, 12:11

Biljana Pehrsson är vd på Kungsleden.

Foto: Kungsleden.

Kungsledens vd Biljana Pehrsson oroar sig inte nämnvärt över kommande räntehöjningar från Riksbanken. De första höjningarna kan till och med ha en positiv effekt för bolaget.


Ämnen i artikeln:

Biljana PehrssonKungsleden Fastigheter

Kungsledens vd Biljana Pehrsson oroar sig inte nämnvärt över kommande räntehöjningar från Riksbanken. De första höjningarna väntas till och med ha en positiv effekt för bolaget. Det säger hon på Business Arena Stockholm på onsdagen.

-Det jag tror att marknaden glömmer bort är att bankfinansiering ofta är golvad vid noll så vi har inte dragit nytta av att det varit negativt under flera år, säger hon.

Det medför att de första räntehöjningarna inte kommer få en negativ inverkan.

-Tvärtom, de första 50 punkterna får vi faktiskt billigare finansnetto på grund av att räntederivaten och säkringarna vi har. Där betalar vi mer tack vare att vi har negativ styrränta, säger hon.

Vidare uppger hon att bolagets känslighetsanalyser visar att finansieringskostnaderna skulle öka till 350 miljoner kronor från 300 miljoner kronor om Riksbanken redan imorgon skulle gå ut och höja räntan med en hel procentenhet till +0,50 procent.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.