Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Makroekonomi

Analytiker inför Riksbankens beslut: ”Räntehöjningen kommer tidigare”

Publicerad: 8 februari 2022, 15:46

Stefan Ingves, riksbankschef sedan 2006, väntas tidigarelägga räntehöjningen ett par kvartal, men Swedbanks analytiker tror att den första höjningen kommer tidigare än så.

Foto: Jessica Gow/TT

På torsdag kommer ett nytt räntebesked från Riksbanken. De väntas tidigarelägga räntehöjningen ett par kvartal, men Swedbanks makroanalytiker Knut Hallberg tror att den verkliga höjningen kommer tidigare. För en alltmer nervös aktiemarknad kan det vara en idé att vara alert på torsdag förmiddag.


Ämnen i artikeln:

RiksbankenStefan IngvesSwedbankFabegeReporäntan

Vid det senaste penningpolitiska beslutet i november signalerade en fortsatt nollränta till slutet av 2024. På torsdag väntas den första höjningen tidigareläggas till mitten eller början av 2024, säger Knut

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i den svenska fastighetssektorn.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 395 kr ex. moms (ord. pris 2 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.