Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

Vasakronan lånar 2 miljarder av EIB

Publicerad: 12 juni 2017, 06:10

Fredrik Wirdenius.

Foto: Sverrir Thor.

Vasakronan lånar 200 miljoner euro, motsvarande knappt 2 miljarder kronor, av Europeiska investeringsbanken (EIB). Pengarna ska bland annat användas till nybygget av Platinan i Göteborg.


Ämnen i artikeln:

EIBVasakronan Fastigheter

Vasakronan har beviljats ett lån om 200 miljoner euro, motsvarande knappt 2 miljarder kronor, av Europeiska investeringsbanken (EIB). Pengarna kommer att användas för finansiering av nybyggnationen av fastigheten Platinan i Göteborg samt för renoveringen av Sergelhuset, gamla SEB-kontoret, i Stockholm.

Sammanlagt uppgår Vasakronans investering i de två projekten till 437 miljoner euro, enligt ett gemensamt pressmeddelande från EIB och Vasakronan. Det rör sig om grön finansiering då Platinan ska vara en nära-nollenergibyggnad och Sergelhuset efter renoveringen likaså.

Några räntevillkor för lånet eller löptid framgår ej av pressmeddelandet men i en kommentar säger Fredrik Wirdenius, vd för Vasakronan, att finansieringen är konkurrenskraftig och en kvalitetsstämpel för Vasakronan som varumärke med tanke på EIB:s rigorösa DD-process.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

EIBVasakronan Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.