Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

Trianon in på kapitalmarknaden

Publicerad: 8 februari 2018, 22:05

Olof Andersson, vd för Trianon.

Foto: Anna Bristrand.

Malmöbaserade fastighetsbolaget Trianon undersöker nu möjligheten att emittera ett obligationslån på den nordiska marknaden. I det syftet har man anlitat Carnegie och Nordea som finansiella rådgivare.


Ämnen i artikeln:

ObligationerTrianon Fastigheter

Malmöbaserade fastighetsbolaget Trianon undersöker nu möjligheten att emittera ett obligationslån på den nordiska marknaden. I det syftet har man anlitat Carnegie och Nordea som finansiella rådgivare. Man vill genom emissionen stärka sin beredskap och möjlighet att agera på potentiella investeringsmöjligheter och likviden från en potentiell emission kommer att användas i bolagets löpande verksamhet samt för investeringar, både i befintligt bestånd och för förvärv. Vidare avser man delvis ersätta befintlig beviljad lånefinansiering för förvärvet i Lindängen i Malmö som förväntas slutföras 1 mars.

I samband med detta har Trianon offentliggjort en uppdaterad intjäningsförmåga. Bolagets hyresintäkter kommer, allt annat lika, att stiga med 37 miljoner kronor och förvaltningsresultatet med 15 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande från Trianon.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.