Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

Tar in dryga miljarden i nytt kapital

Publicerad: 28 februari 2018, 06:08

Foto: Dreamstime.

Styrelsen för D. Carnegie & Co. har beslutat att utnyttja det bemyndigande man fick från bolagets extra stämma och emittera nya aktier för drygt 1 miljard kronor.


Ämnen i artikeln:

Blackstone GroupHembla

Styrelsen för D. Carnegie & Co. har beslutat att utnyttja det bemyndigande man fick från bolagets extra stämma och emittera nya aktier för drygt 1 miljard kronor. Det rör sig om en företrädesemission som är fullt garanterad av huvudägaren, Blackstone-ägda holdingbolaget Vega Holdco.

Anledningen till emissionen är de affärer D. Carnegie gjorde strax innan jul där man köpte 2 169 i Stockholmsområdet och Västerås för sammanlagt 3 235 miljoner kronor. Bolaget har identifierat potential för värdeskapande investeringar i beståndet samt eventuella ytterligare förvärvsmöjligheter varför man nu väljer att ta in nytt kapital.

I emissionen emitteras både A- och B-aktier och för varje sju aktier får man som aktieägare rätt att teckna en ny aktie vilket innebär en utspädningseffekt om 14 procent för den som inte deltar i emissionen. Teckningskursen är 90 kronor per aktie och de största aktieägarna, utöver Vega Holdco, har för avsikt att delta i emissionen, meddelar D. Carnegie.

Teckningsperioden beräknas pågå mellan 9 och 23 mars.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Blackstone GroupHembla

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.