lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Kapitalmarknad

Tar in 770 miljoner i nytt kapital

Publicerad: 27 oktober 2016, 04:38

Sven-Olof Johansson, vd, FastPartner.

FastPartners styrelse har beslutat att emittera 6,7 miljoner nya stamaktier i bolaget i en företrädesemission som kommer att genomföras i november.

Ämnen i artikeln:

FastpartnerFastPartner FastigheterStockholmsbörsenSven-Olof Johansson

FastPartners styrelse har beslutat att emittera 6,7 miljoner nya stamaktier i bolaget i en företrädesemission som kommer att genomföras i november. Teckningskursen i emissionen är satt till 115 kronor per aktie var man vid fulltecknad emission kommer att få 770,5 miljoner kronor i nytt kapital, före emissionskostnader.

Syftet med emissionen är att öka bolagets riskbärande kapital och därigenom minska den finansiella risken samtidigt som man skapar utrymme för nya värdeskapande investeringar, som det heter i FastPartners pressrelease. Bland de investeringar man vill göra är projektinvesteringar då FastPartner har cirka 3 600 bostadsbyggrätter i Stockholmregionen, huvudsakligen i Märsta och Vallentuna.

Teckningsrelationen i emissionen är 1:8 vilket innebär att per åtta befintliga aktier kan varje ägare teckna en ny aktie. Huvudägaren och vd:n Sven-Olof Johansson kommer att delta till motsvarande minst 40 procent av sin andel i emissionen men även avyttra befintliga stamaktier och/eller teckningsrätter. Därmed kommer hans andel att spädas ut från nuvarande 71 procent av kapitalet till lägst 66 procent, något som bedöms stärka förutsättningarna för en bättre likviditet i FastPartners stamaktier på Stockholmsbörsen.

Emissionen görs med bemyndigande från bolagets stämma i våras och någon extrastämma är därför inte nödvändig. Teckningsperioden kommer att löpa mellan 7-21 november.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev