Lördag11.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Kapitalmarknad

Svenskar investerar mer utomlands

Publicerad: 13 Mars 2014, 09:43

Allt större belopp av svenskt kapital investeras i kommersiella fastigheter på utländska marknader. Det visar en undersökning DTZ har gjort. Sedan 2004 har svenska investerare investerat cirka 70 miljarder kronor i kommersiella fastigheter utanför Sveriges gränser.


Ämnen i artikeln:

DTZ

Allt större belopp av svenskt kapital investeras i kommersiella fastigheter på utländska marknader. Det visar en undersökning DTZ har gjort. Sedan 2004 har svenska investerare investerat cirka 70 miljarder kronor i kommersiella fastigheter utanför Sveriges gränser. Det utgör 12 procent av det totalt svenska kapital som har direktinvesterats i fastigheter över perioden. Av dessa 70 miljarder har två tredjedelar investerats under de senaste fem åren. Under perioden har svenkar varit nettoköpare utomlands.

En övervägande majoritet av kapitalet, 84 procent, har investerats i Europa, huvudsakligen grannländerna Norge och Finland samt Tyskland och Storbritannien. 13 procent av de 70 miljarderna har investerats i USA och i en kommentar konstaterar Karin Witalis, analyschef på DTZ, att USA varit den tredje största investerarmarknaden utanför Sverige de senaste fem åren med en total investering på 8 miljarder kronor.

Det är först och främst handelsfastigheter och kontor som lockar. Dessa två segment står för 40 respektive 30 procent av investeringarna.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande från DTZ

Ämnen i artikeln:

DTZ

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.