Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

Svenska Handelsfastigheter etablerar obligationslån om 3,1 miljarder

Publicerad: 21 mars 2017, 14:42

Lennart Sten.

Foto: Fastighetsägarna.

Svenska Handelsfastigheter har etablerat ett obligationsprogram på den svenska penningmarknaden om högst 3,1 miljarder kronor. Det rör sig om ett icke-säkerställt lån och löptiden är åtta år, fram till sista januari 2025. Lånet löper med en fast ränta om 7,5 procent.


Ämnen i artikeln:

Lennart StenSvenska Handelsfastigheter

Svenska Handelsfastigheter har etablerat ett obligationsprogram på den svenska penningmarknaden om högst 3,1 miljarder kronor. Det rör sig om ett icke-säkerställt lån och löptiden är åtta år, fram till sista januari 2025. Lånet löper med en fast ränta om 7,5 procent. Bolaget avser notera lånet på Stockholmsbörsens obligationsmarknad.

I samtal med Fastighetsnytt säger vd Lennart Sten att Svenska Handelsfastigheter redan har lånat upp pengar inom ramen för lånet men man är dock inte i närheten av att ha utnyttjat hela faciliteten. I en kommentar i bolagets pressmeddelande skriver han:

”Låneramen säkerställer långsiktig finansiering för förvärv och fortsatt utveckling av vår verksamhet samtidigt som vi får en bättre mix av vår finansieringsstruktur. Obligationsstrukturen ger oss flexibilitet att uppta lån vid behov.”

SEB är emissionsinstitut och Glimstedt är juridisk rådgivare till Svenska Handelsfastigheter.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.