Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

Specialfastigheter lånar 500 miljoner

Publicerad: 24 april 2017, 07:40

Åsa Hedenberg, vd Specialfastigheter.

Specialfastigheter Sverige har tagit ett lån om 500 miljoner kronor via en obligation som emitteras inom ramen för bolagets MTN-program. Lånet som är femårigt betalas ut 28 april och har följaktligen förfall den 28 april 2022.


Ämnen i artikeln:

Specialfastigheter

Specialfastigheter Sverige har tagit ett lån om 500 miljoner kronor via en obligation som emitteras inom ramen för bolagets MTN-program. Lånet som är femårigt betalas ut 28 april och har följaktligen förfall den 28 april 2022. Det har en rörlig ränta om Stibor 3M samt ett räntepåslag om 0,5 procentenheter. Obligationen emitteras till en överkurs om 100,559 procent av nominellt belopp.

Syftet med emission är enligt bolagets pressmeddelande finansiering av Specialfastigheters löpande verksamhet och i en kommentar skriver vd Åsa Hedenberg att man minskar sin finansieringsrisk genom obligationsemissioner samt att man drar nytta av den fördelaktiga marknadsräntan framgent.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Specialfastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.