torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Kapitalmarknad

SKB lånar grönt av EIB

Publicerad: 30 oktober 2017, 07:26

SKB:s finanschef Joakim Wernersson och vd Eva Nordström. Foto: SKB.

Stockholms kooperativa bostadsförening, SKB, lånar 550 miljoner kronor av Europeiska investeringsbanken, EIB, och blir därmed det första svenska bostadsföretaget som finansieras av EIB.

Ämnen i artikeln:

EIBSKB

Stockholms kooperativa bostadsförening, SKB, lånar 550 miljoner kronor av Europeiska investeringsbanken, EIB, och blir därmed det första svenska bostadsföretaget som finansieras av EIB. Likviden ska användas til fyra miljöklassade nyproduktionsprojekt i Stockholmsregionen, enligt ett pressmeddelande från SKB.

Det är SKB:s projekt på Kungsholmen, i Bromma, Kista och Gustavsberg som kommer att finansieras med stöd av EIB. Samtliga blir lågenergibyggnader med en energiförbrukning under 55 kWh per kvadratmeter.

– Vi är mycket nöjda att stödja SKB i sitt långsiktiga arbete att skapa hållbara och miljövänliga bostäder i huvudstadsregionen, kommenterar Alexander Stubb, vice president för EIB.

Han tillägger att det för oss ett steg närmare ett grönare samhälle, mindre beroende av fossila bränslen.

Joakim Wernersson, finanschef för SKB, säger i en kommentar att lånet är mycket konkurrenskraftigt och långfristigt och ett bra sätt att bredda bolagets finansieringsbas.

– Att den här typen av upplåning dessutom främjar gröna investeringar är något som stärker oss och vårt varumärke, säger han.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev