Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

Skanska ger ut gröna företagsobligationer

Publicerad: 4 april 2014, 04:57

De nya obligationerna kommer uteslutande att finansiera investeringar i grön kommersiell fastighetsutveckling.


Ämnen i artikeln:

Skanska

– De gröna obligationerna är en möjlighet för Skanska att diversifiera sin investerarbas och dra nytta av vår ledande position inom grön projektutveckling. Det stora intresset för emissionen bekräftar samtidigt kapitalmarknadens förtroende för Skanskas finansiella styrka och långsiktiga satsning på en hållbar affärsmodell, säger Pär Lageryd, Head of Treasury, Skanska Financial Services AB.

Ramverket för de gröna obligationerna har verifierats av Centre for International Climate and Environmental Research (CICERO), ett oberoende forskningscenter knutet till Universitetet i Oslo.

Obligationer för ett värde av 850 miljoner kronor och med fem års löptid emitterades tidigare i veckan. SEB var arrangör av transaktionen och har även fungerat som rådgivare kring det gröna ramverket.

“Även en grön produkt måste vara prisvärd.”  (pdf). Intervju med Cristopher Flensborg, SEB, om gröna obligationer i Fastighetsnytt nummer 6, 2010.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Skanska

Ämnen i artikeln:

Skanska

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.