söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Kapitalmarknad

Sehlhall emitterar obligationer

Publicerad: 4 mars 2020, 10:13

Dan T. Sehlberg, vd och medgrundare, och Anders Borg, styrelseordförande Foto: Sehlhall

Sehlhall Fastigheter har emitterat obligationer till ett värde av 175 miljoner kronor för att stödja bolagets fortsatta tillväxt inom samhällsfastigheter.

Ämnen i artikeln:

Sehlhall FastigheterAnders BorgDan T. Sehlberg

Oskar von Bahr

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se


Obligationslånet, som emitterades på den nordiska marknaden, har en löptid om 3 år med en fast ränta om 8 procent. Rambeloppet ligger på 250 miljoner kronor.

Emissionslikviden är tänkt att användas för generella företagsändamål, inklusive förvärv och investeringar, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Bolagets vd och medgrundare Dan T. Sehlberg anser att penningtillskottet kommer väl till pass när bolaget nu ska försöka tillgodose marknadens höga efterfrågan.

– Sveriges äldreomsorg behöver tillföras sex tusen nya lägenheter per år fram till 2026. Under samma period behövs två tusen nya skolor och många tusen gruppbostäder. Samtidigt ökar kommunernas skuldsättning, säger han i en presskommentar.

Läs även: Sehlhall gör ny affär: ”Stort behov av barnomsorg”

Styrelseordförande Anders Borg fyller i:

– Sehlhall har på kort tid etablerat sig som en ledande aktör inom social infrastruktur. Genom att säkra finansieringen kan expansionen accelereras ytterligare. Starka ägare samt en styrelse och ledning med lång erfarenhet gör Sehlhall till ett konkurrenskraftigt bolag på en intressant marknad.

Sehlhall avser att ansöka om notering av obligationerna på Frankfurt Stock Exchange Open Market.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev