Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

Scope Ratings ger Fastpartner kvalitetsstämpel

Publicerad: 1 september 2020, 08:55

Sven-Olof Johansson, vd för Fastpartner.

Montage: Vincent Palma / Scope ratings

Fastpartner får kreditbetyget ”BBB-” med stabila utsikter av Scope Ratings, vilket motsvarar Investment Grade. Det meddelar Fastpartner.


Ämnen i artikeln:

FastPartner Fastigheter

Kreditbetyget om BBB- omfattar även bolagets seniora icke säkerställda obligationer och företagscertifikat.

– Fastpartner har i dag en stark finansiell position, vilket bekräftas av denna Investment Grade rating från Scope. Att vi valt att ta upp en rating från Scope förändrar inte Fastpartners mål om att erhålla en Investment Grade rating från Moody´s under 2020 och där vår målsättning långsiktigt är att nå kreditbetyget Baa1 av Moody´s, säger Fastpartners vd Sven-Olof Johansson i en presskommentar.

Läs även: Fastpartner tar ytterligare steg mot investment grade

Den främsta fördelen med en investment grade rating är att det kan ge lägre räntekostnader.

Fastpartner äger fastigheter till ett värde av cirka 30 miljarder. Enligt bolaget är det ett resultat av en disciplinerad expansion genom nyförvärv och omfattande värdehöjande investeringar. 

Läs även: Fastpartner laddar för nya förvärv

Fastigheterna är i huvudsak belägna i Stockholm men betydande delar av beståndet finns också i Sveriges övriga storstadsregioner. I fastighetsportföljen finns kontor, samhällsfastigheter samt logistik och lager. 

Bolaget skriver att det varit en framgångsrik strategi de senaste två decennierna, och att det ger goda förutsättningar för en fortsatt hög riskjusterad avkastning.

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

FastPartner Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.