Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

SBB utökar hybridobligation

Publicerad: 29 september 2017, 05:17

Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget.

Foto: Elias Ljungberg.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden kommer under fredagen att emittera nya hybridobligationer inom ramen för sitt hybridsobligationslånet. Man emitterar 300 miljoner kronor, i en så kallad tap issue.


Ämnen i artikeln:

SBB Fastigheter

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden kommer under fredagen att emittera nya hybridobligationer inom ramen för sitt hybridsobligationslånet. Man emitterar 300 miljoner kronor, i en så kallad tap issue, inom ramen för lånet som uppgår till en miljard kronor och har en evig löptid.

En vecka tidigare gjorde SBB sin första emission inom ramen för lånet, 400 miljoner kronor, och båda emissioner har samma villkor, en rörlig kupongränta om Stibor 3M och en räntemarginal om 7 procent fram till första emissionsdagen som infaller 5,5 år efter emissionsdagen.

Likviden från den aktuella emissionen kommer att användas för refinansiering av de hybridobligationer som SBB emitterade i juli och de refinansierade obligationerna kommer sedan att makuleras, enligt ett pressmeddelande.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

SBB Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.