Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

SBB tar in 1 miljard genom hybrider

Publicerad: 7 september 2018, 05:17

Ilija Batljan.

Foto: Elias Ljungberg.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) emitterar en hybridobligation med en initial volym om 1 000 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

SBB Fastigheter

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) emitterar en hybridobligation med en initial volym om 1 000 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

Hybridobligationerna emitteras inom ett ramverk om 1 500 miljoner kronor. De har en evig löptid och löper med en initial rörlig ränta om 3 månader Stibor + 635 räntepunkter, vilket medför en första kupong under sex procent.

Enligt SBB:s grundare och vd Ilija Batljan är det en av de största emissionerna av eget kapital på svensk fastighetsmarknad i år.

-Både volym och pris med första kupongen under 6 procent är en tydlig signal om investerarnas förtroende för SBB:s väg mot en investment-grade rating, skriver Batljan i ett mejl till Fastighetsnytt.

SBB skriver att emissionen leder till en ytterligare sänkning av den finansiella risken, vilket är ett led i målsättningen att uppnå kriterierna för en investment grade rating under 2018.

Ursprungligen var volymen 750 miljoner kronor men till följd av stark efterfrågan höjdes den till 1 000 miljoner.

-Det är också glädjande att se att såväl många av våra existerande nordiska institutionella investerare såväl som nya investerare deltagit i emissionen, kommenterar Batljan i pressmeddelandet.

Hybridobligationerna redovisas som eget kapital, vilket nu uppgår till cirka 9,6 miljarder kronor.

Danske Bank, DNB Markets, Nordea och Swedbank har agerat finansiella rådgivare i emissionen.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

SBB Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.