Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

SBB publicerar kassaflödesanalys som svar på Viceroy-kritik

Publicerad: 1 juli 2022, 08:58

Foto: Jack Mikrut

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) SBB har, som svar på blankarfirmans kritik angående fastighetsbolagets kassaflöde, publicerat en kassaflödesanalys för 2021 på nettobasis.


Ämnen i artikeln:

SBB FastigheterPWCSvepet

”Det tidigare presentationsformatet för kassaflödesanalysen visade bruttoförändringar avseende fastigheter och skuldsättning, vilket representerade den faktiska förändringen av olika balansposter. Kompletteringen innebär förändringar av enskilda poster i kassaflödesanalysen, men de faktiska kassaflödena för varje period är givetvis oförändrade”, skriver SBB i ett pressmeddelande och fortsätter:

”Oavsett vilken metod som används finns ingen påverkan på SBB:s balansräkning, nettokassaflöde eller resultaträkning.”

Genom att offentliggöra kassaflödesanalysen på nettobasis är SBB:s avsikt att illustrera att det inte finns några skillnader ('unreconcilable differences') eller några orättfärdiga ökningar av värdena på förvärvade tillgångar.

SBB kommer framledes att tillhandahålla kassaflödesanalysen på nettobasis, framgår det vidare av pressmeddelandet.

Den kompletterande kassaflödesanalysen har genomgått en oberoende undersökning av PwC.

Bakgrunden är att Viceroy, den 22 juni, publicerade en analys som påstod att SBB:s kassaflöde inte överensstämmer med förändringar i balansräkningen.

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

SBB FastigheterPWCSvepet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.