Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

SBB lånar 1 miljard

Publicerad: 30 mars 2017, 14:02

Ilija Batljan.

Foto: Elias Ljungberg.

SBB i Norden, som tidigare hette Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, har emitterat ett icke-säkerställt obligationslån om 1 miljard kronor. Lånet som är garanterat löper i tre år med en ränta om Stibor 3M och en räntemarginal om 6 procentenheter.


Ämnen i artikeln:

NordeaSBB Fastigheter

SBB i Norden, som tidigare hette Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, har emitterat ett icke-säkerställt obligationslån om 1 miljard kronor. Lånet som är garanterat löper i tre år med en ränta om Stibor 3M och en räntemarginal om 6 procentenheter. Den emitterade obligationen är en del av ett obligationslån med ett rambelopp om 1,5 miljarder.

Det framgår av ett pressmeddelande från SBB och i en kommentar säger bolagets vd, Ilija Batljan, att intresset varit stort, i synnerhet från ett antal större institutionella investerare.

”[Det] ser vi som ytterligare en bekräftelse på att vår investeringsstrategi mot bostads- och samhällsfastigheter med starka kassaflöden uppskattas av kapitalmarknaden,” säger han.

Nordia var finansiell rådgivare till SBB och Törngren Magnell samt Wistrand Advokatbyrå var juridiska rådgivare.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

NordeaSBB Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.