Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

Rikshem planerar emission av obligationer i euro

Publicerad: 23 februari 2017, 17:04

Foto: Rikshem

Allt fler svenska fastighetsbolag överväger nu möjligheten att finansiera sig på den europeiska penningmarknaden, den så kallade eurobond-marknaden.


Ämnen i artikeln:

Rikshem

Allt fler svenska fastighetsbolag överväger nu möjligheten att finansiera sig på den europeiska penningmarknaden, den så kallade eurobond-marknaden. Hemsö och Akelius har redan börjat och likaså Sagax som kalibrerar sin aktiestruktur för att bli mer attraktivt på den marknaden och Balder har hämtat in kreditbetyg från två internationella kreditvärderingsinstitut. Även Rikshem sneglar mot eurobond-marknaden.

Enligt ett pressmeddelande från bolaget har man nu beslutat att påbörja arbetet med att sätta upp ett EMTN-program för att underlätta framtida obligationsemissioner i euro, som det heter i pressmeddelandet.

Rikshem, som nyligen fick sitt kreditbetyg på A- från Standard & Poor’s bekräftat med stabila utsikter, har emitterat obligationer både i svenska och norska kronor. Obligationer utgör den största delen av bolagets finansiering och i slutet av september hade man utestående obligationer om 10,7 miljarder kronor. Bolagets räntebärande skulder uppgick då till 23,5 miljarder, enligt bolagets hemsida.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Rikshem

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.