Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

Reser kapital och listas på First North

Publicerad: 17 juni 2016, 11:57

Christer Sundin är styrelseordförande i Maxfast Properties.

Foto: Jonas Hedqvist.

MaxFast Properties har rest 210 miljoner kronor i nytt kapital i en emission av aktier som tillför bolaget cirka 175 nya aktieägare. Bolagets aktie kommer att listas på Stockholmsbörsens tillväxtmarknad First North innan sommaren.


Ämnen i artikeln:

First NorthMaxFastigheter

Fastighetsnytt kunde nyligen rapportera att Diös Fastigheters tidigare vd, Christer Sundin, utsetts till styrelseordförande i MaxFast och att bolaget siktade dels på en börslistning samt ett sammanlagt fastighetsvärde på en miljard. Enligt ett pressmeddelande från bolaget möjliggör nyemissionen det senast nämnda målet. Efter den kommer bolaget att ha 185 aktieägare och preliminärt blir första handelsdag med aktien 29 juni.

Vidare har MaxFast köpt två nyproducerade och fullt uthyrda fastigheter för totalt 90 miljoner kronor och dessutom tecknat avsiktsförklaringar för köpt av flera fastigheter för sammanlagt cirka 130 miljoner kronor.

Catella Corporate Finance och Glimstedt har varit rådgivare till MaxFast.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

First NorthMaxFastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.