fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Kapitalmarknad

Real Holding gör nytt försök till börsnotering

Publicerad: 27 januari 2016, 14:56

Real Holding meddelade på onsdagen att man avser emittera 5 378 109 nya stamaktier av serie B i bolaget. Vidare har man ansökt om notering av stamaktierna på Stockholmsbörsens tillväxtmarknad First North. Beräknad första handelsdag blir 11 mars.

Ämnen i artikeln:

First NorthReal Holding Sverige

Real Holding meddelade på onsdagen att man avser emittera 5 378 109 nya stamaktier av serie B i bolaget. Vidare har man ansökt om notering av stamaktierna på Stockholmsbörsens tillväxtmarknad First North. Beräknad första handelsdag blir 11 mars.

Det rör sig om en företrädesemission där befintliga aktieägare erhåller en teckingsrätt för varje aktie de har i bolaget på avstämningsdagen som är 27 januari. En teckningsrätt ger rätten att teckna en aktie till kursen 7,5 kronor, vilket enligt ett pressmeddelande är en rabatt på cirka 36,5 procent jämfört med bolagets substansvärde. Totalt kommer man då att resa 40,3 miljoner kronor i nytt kapital, före emissionskostnader.

Emissionen är garanterad till 100 procent av externa investerare och det nya kapitalet avses användas för fortsatt tillväxt.

Våren 2015, närmare bestämt 22 maj, meddelade Real Holding att man avsåg emittera preferensaktier och notera dessa på First North. Enligt pressmeddelanden som kablades ut mot slutet av juni 2015 var denna emission (som även den var garanterad till 100 procent) genomförd men en vecka senare drog man tillbaka sitt erbjudande på grund av rådande marknadsförutsättningar som det hette då. Syftet med den emissionen var att resa kapital till förvärvet av bostadsfastigheter i Hammarkullen i Göteborg.

Bengt Linden, styrelseledamot i Real Holding och huvudägare i bolaget, säger i samtal med Fastighetsnytt att man valde att dra tillbaka preferensaktieemissionen när den inte blev fulltecknad.

– Vi lade om affärsplanen och tog in nya ägare och styrelsemedlemmar. Den här gången emitterar vi en stamaktie men inte en preferensaktie och håller oss i det lägre intervallet av emissionbemyndigandet.

Sverrir Thór

Källa: Pressmeddelande från Real Holding

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev