Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

Profi avyttrar portfölj till Partners Group

Publicerad: 9 februari 2016, 06:56

Bild: Profi.

Profi Fastigheter har avyttrat de kvarvarande fastigheterna i investeringsfonden Profi Fastigheter II AB till Partners Group.


Ämnen i artikeln:

Partners GroupProfi Fastigheter

Partners Group är en global kapitalförvaltare med huvudkontor i Schweiz, som förvaltar ett totalt kapital på cirka 450 miljarder kronor. Tillträdet genomfördes den 4 februari.

Portföljen utgörs av 10 fastigheter i Storstockholm med en total uthyrningsbar area om cirka 100 000 kvadratmeter. Partners Group har gett Profi Fastigheter uppdraget att i egenskap av rådgivare arbeta med den fortsatta förvaltningen av portföljen och genomförandet av affärsplanerna.

– Vi är otroligt nöjda över att slutföra vårt första förvärv helt inriktat på Stockholm och ser fram emot att utveckla fastigheterna tillsammans med Profi Fastigheter. Vi har gjort flera förvärv i Norden de senaste åren och tror på en fortsatt stark utveckling av fastighetsmarknaden, kommenterar Fabian Neuenschwander, Senior Vice President, Partners Group, i ett pressmeddelande.

Den seniora finansieringen tillhandahölls av Swedbank. Rådgivare på säljarens sida var Newsec Capital Markets och Glimstedt. Rådgivare åt köparen var EY, Wistrand och Leimdörfer.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Profi

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.