Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

Platzer lånar 324 miljoner via grön obligation

Publicerad: 6 december 2018, 12:27

Fredrik Sjudin, CFO på Platzer.

Foto: Platzer

Platzer Fastigheter har via Svensk Fastighetsfinansiering lånat 324 miljoner kronor i grön finansering. Lånet upptas som en del av en större obligation som SFF emitterade för nyligen.


Ämnen i artikeln:

Platzer FastigheterSFF Svensk fastighetsfinansiering

Platzer Fastigheter har via Svensk Fastighetsfinansiering lånat 324 miljoner kronor i grön finansering. Lånet upptas som en del av en större obligation som SFF emitterade för nyligen och Fastighetsnytt rapporterade om. Då lånade SFF 724 miljoner kronor grönt varav 324 miljoner går till Platzer.

Lånet löper i två år med en rörlig ränta motsvarande 80 baspunkter på Stibor 3M, enligt ett pressmeddelande från Platzer.

– Vi fortsätter med vår strategi att emittera gröna obligationer via SFF. Platzer har härmed utestående obligationer om 1 437 mkr och alla är gröna. Totalt utgör grön finansiering 27% av vår totala låneportfölj. Det ligger i linje med vårt hållbarhetsfokus, kommenterar Fredrik Sjudin, CFO på Platzer.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.