Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kapitalmarknad

Överlåter fastigheter för halv miljard

Publicerad: 17 januari 2017, 07:58

Foto: Wikimedia/Fifo.

Trafikverket vill överlåta fastigheter för 517 miljoner kronor till Specialfastigheter. En så kallad hemställan har nu skickats där verket ber om regeringens tillåtelse.


Ämnen i artikeln:

SpecialfastigheterTrafikverket

Totalt rör det sig om åtta så kallade trafikcentraler – lokaler där Trafikverket trafikstyr tågtrafik och riksvägarnas trafik. Avsikten är att fastigheterna överlåts till marknadsvärde, samtidigt som Trafikverket kommer överens om att hyra lokalerna från Specialfastigheter.

I samband med överlåtelserna överenskommelser göras om att Specialfastigheter ska upphandla om- och tillbyggnadsarbeten i samarbete med Trafikverket.

Motivet bakom överlåtelsen är att man bedömer att Specialfastigheter bättre kan driva fastigheterna när det gäller drift, underhåll och ombyggnationer då bolaget kan “utnyttja stordriftsfördelar inom sin organisation gällande samhällsnyttiga specialfastigheter”.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.